domaine du long nuage blancs/Chiroubles
En af de virkelig vidunderlige ting ved Beaujolais, er at området tiltrækker så mange spændende mennesker. I modsætning til særligt Bourgogne, er der her mulighed for at lave vin uden en formue eller en lang lokal familietradition i ryggen. Det har en vis tiltrækningskraft på en særlig kaliber af yngre folk, som her har mulighed for at etablere sig og lave vin på et højt niveau.
Belgiske Alexia Koener og Michaël Gilboux laver vine fra Chiroubles og Régnie. Supersaftig gamay, uprætentiøs men ambitiøs mikroproduktion i den lidt mere potente stil. Houlbergs Vinblog (houlberg.it som vi varmt kan anbefale) beskriver meget rammende Chiroubles Rochefort 2020 sådan; “I næsen er det en lidt mørkere Beaujolais, der har denne små-lette, lækre, saftige og lidt mælkede aroma. Den er sådan set ikke så bondsk, men mere elegant, har lidt blæk og grafit, men jeg får også lidt Pommard-associationer suppleret med kalk, svag vanilje samt en snert timian. Så freaking lækker!”.
Godt sagt, vi er helt enige ;-)