Domaine Hadrien Houbert/ Chénas

Hadrien Houbert, en tidligere møbelsnedker fra Paris, arbejder med biodynamiske dyrkningsmetoder på sit 4 ha store domaine. Han pløjer med hest og fremstiller noget spændende urteafkog som han gøder markerne med. Han er desuden igang med et par forsøg med eksperimentel beplantning på og omkring sine marker, tiltag der kan bidrage til at gøre hans planter og jord stærke og modstandsdygtige. Med andre ord; en nysgerrig og flittig mand.

I kælderen anvender Houbert traditionelle metoder med et moderne twist. Han bruger bl.a. naturgær og lav svovlning, hvilket giver frugten et sundt og letdrikkeligt udtryk. Hans vine er typisk lave i alkohol, med livlig syre og ren udtryksfuld frugt, der afspejler de individuelle appellationers terroir. Samtidig er her generelt en friskhed, renhed og let-drikkelighed, som gør disse vine til noget særligt.

Houbert er en af stjernerne blandt de mange dygtige og dedikerede yngre producenter, der er dukket op inden for de seneste år, og som gør Beaujolais til et af de mest spændende områder at følge med i for tiden.